Menu
Sepetiniz
145tl ve üstü Ücretsiz Kargo

Edirne Acısosu 500gr

Edirne Acısosu 500gr
Yeni Çok Satanlar E-Mağazada

Sosyal Medya ile Paylaş

Edirne Acısosu 500gr
20,00TL
Vergiler Hariç: 20,00TL
  • Stok Durumu: Stokta var
  • Ürün Kodu:: bbrac

Edirne Acı sosu Nasıl ve Nelerle Yenir

Edirne’nin önemli tatlarından biri olan ve adını da yapıldığı şehirden alan Edirne acı sosu, burada yetiştirilen acı kırmızıbiber ile acısız Karaağaç olarak bilinen biberin belli ölçüde harmanlanıp fermente edilerek üretilmektedir. Acılık oranı orta seviyede olup her damak tadına hitap edebilir. Pek çok yemeğin yanına garnitür olarak servis edilmektedir. Çok kullanılan ve sevilen bir tamamlayıcıdır.

İstenilen her yemeğin yanında tüketilebilen bu sos, 1933 yılından günümüze değin gelen önemli lezzetler arasındadır. Edirne’den tüm Türkiye’ye yayılmıştır. Trakya bölgesinde daha çok bilinen ve bilhassa kahvaltı ve et yemeklerinin olmazsa olmazı olarak servise sunulan bu mezenin seveni çoktur. Oldukça lezzetli olduğu bilinmektedir. İçeriğinde probiyotiklerin bulunması da sağlık açısından onu benzerlerinden daha avantajlı kılmaktadır.

Kahvaltılarda Aranılan Bir Lezzet

Kahvaltılar için tercih edilen Edirne acı sosu genellikle kızarmış ekmeğin üzerine ince bir tabaka halinde sürülmesi ile tüketilir. Damakta güzel bir tat bırakarak kahvaltıyı daha keyifli hale getirir. Bir diğer kullanım alanı ise et temelli yemeklerin yanında eşlik etmesidir. En çok köfte ve ciğer yemeklerinin yanına tamamlayıcı olarak konulmaktadır.

Yerinde acısı ve ısıran lezzeti ile iştahı açar ve et yemeklerinin lezzetini daha iyi almaya yardımcı olur. Geleneksel bir tarif olması ve Edirne’nin ilçe ve köylerinde de yapılıyor oluşu yerli turistlerin merakını cezb etmektedir. Bu sos, yalnızca kahvaltılık ya da et yemekleri için değil, makarna, pilav, fasulye ve hatta hamur işlerinin dahi yanında da tercih edilebilir.

Edirne Acı Sosu Nasıl Yapılıyor?

Yapımı kolay olsa da fermente süresi ve yapanların emekleri göz önüne alındığında ciddi bir çaba olduğu görülmektedir. Kırmızıbiberlerin çekirdekleri ayıklanarak işe başlanır. Sonra biberler doğranarak tencereye alınır. Burada biberlerin oranları çok önemlidir. Malzemeler güzelce kaynatılır ve sonrasında fermente olması için ayrılır. Dokusu ve lezzetiyle her yaştan ve damak tadına sahip insana hitap etmektedir.

İştah açıcı bir etkisi olması dolayısıyla kilo almak isteyen kimseler Edirne acı sosu deneyerek bu hedeflerine ulaşmak için çabalayabilir. Ürünün esas lezzetini yakalamak için geleneksel yöntemler ve iyi malzemelerin kullanılması gereklidir. Ve muhafaza şartlarına uyulduğu takdirde uzun süre yenebilir. Bu lezzetli ve faydalı ürünü Arslanzade internet sitesi üzerinden kolay ve güvenli biçimde temin etmek mümkündür.

 

Yorum Yap

Not: HTML'e dönüştürülmez!
Kötü İyi
Etiketler: edirne acısos , acısos